Current Exhibitions

20181124 - 20190106
Leif Holmstrand

Leif Holmstrand

Cardio Cage

Cardio Cage, 2018, bur, bord, docka, nattlinne, bomullsnät, plastlina, hönsnät, svart färg, 190 x 67 x 68,5 cm

Cardio Cage

Återbruk, förvandling och magi. En dräkt från ett samarbete med det japanska kollektivet OLTA byggs om, bemålas, knyts in och korsfästs. Svarta, virkade rektanglar med utstickande organ och nästan till golvet hängande tentakler döps efter tjugofyra olika sorters slemsvamp. Stora skulpturer – eller kanske rekvisita för sekulärt schamanistiska ritualer – varvas med teckningar och sorg. Teckningarna berättar om de varelser som bebor skulpturernas värld, hur de ser ut inuti, berättar vad skulpturerna har för grannar och släktingar. Verket ”Cardio Cage” är en bur som omsluter ett monsterförklarat barn.

 Leif Holmstrand, född 1972 och bosatt i Malmö, är konstnär, författare och musiker. Han debuterade 2002 med diktsamlingen ”Stekelgång” och slutförde samtidigt sina konsthögskolestudier. Han har därefter gett ut ett trettiotal böcker och häften och har ungefär lika många utställningar bakom sig. Dessa speglar en rastlös praktik med rörliga rötter i ickestraight historieskrivning.
De senaste romanerna, utställningarna och performanceverken har rört sig i en drömartad men kroppsligt påtaglig upplösning av världen, och lyriken/tecknandet närmar sig den magiska ramsan, besvärjelsen, det profetiska barnklottret. Dessa riktningar blev särskilt bestämmande under den fysiskt krävande aktionen ”Nonsense Translation” på Zarya Center for Contemporary Art, Vladivostok, september 2018.
Möjligt liv i en döende värld skisseras. Även åkallan av de döda: vänner, familj, älskare, djurarter, alla historiens tidigare, enskilda sekunder. 

Breeder Covers, 2018, svarta virkningar på metallgaller (undertitlar efter olika sorters slemsvamp).

Not an Actual Conflict, 2018, teckning, 44 x 35,5 cm

20181124 - 20190106
Charlotte Walentin

Charlotte Walentin

Far Away Very Close

Far Away So Close, 2018, linne, satin, tusch, oljetter, 155 x 255 cm

 

Min arbetsmetod är processinriktad där behovet av att fysiskt realisera verk drivs av en stor nyfikenhet och viljan att se vad som uppstår I glappet mellan tanke och handling. Den kroppsliga erfarenheten är grundläggande, jag vill ladda mitt arbete med tid och närvaro, låta energin fungera som ett sorts grundämne eller råmaterial.

 Jag har fastnat för det textila materialet eftersom det har ett sådant tydligt förhållande till kropp, hud och så klart även till måleri, det bildar skiljelinje mellan vad som är innanför och utanför, privat och offentligt, det är en porös gräns som uppmuntrar till läckage, både fysiskt och kontextuellt. Särskilt spännande är också hur det textila materialet som få kan skifta i status och hur perfekt ytan är för bearbetning med både måleri/infärging och smuts/insmetning.

 I utställningen ”Far Away So Close” har jag arbetat med tunt laserande tusch på olika tyger som jag sedan antingen har sönderdelat till tunna trådar eller vikt i draperingar till vad jag ser som hybridformer mellan måleri och skulptur. Verken utgår från en kroppslig upplevelse, både av det fysiska arbetet i ateljén och hur man förhåller sig till dem i rummet, och för mig Ãr det lika viktigt vad de döljer som vad de visar.

 

Saturday Night Sunday Morning, 2018, plexiglas, tråd, akrylfärg, 85 x 40 cm

Fold, 2018, Kanvastyg, tusch, oljetter, 155 x 155 cm

20190615 - 20190721
Sofia Olsson
NEWS

https://www.sydsvenskan.se/2017-12-02/fargen-i-centrum-i-tva-lysande-utstallningar

http://www.ystadsallehanda.se/kultur-o-noje/galleri-thomas-wallner-simris-polyfoni-4/

Read more ...

Copyright © 2007 Galleri Thomas Wallner.
Images or text on this site may not be reproduced or copied without permission from Galleri Thomas Wallner.
Webbplatsen ligger i Framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.5.4